Postup přípravy receptu Přírodní řízek v zepteru:
Řízky opatrně naklepeme, stačí rukou, potřeme rozetřeným česnekem a necháme asi 1 hodinu v chladu, potom ho osušíme papírovým ubrouskem. Řízky vložíme do předehřáté pánve a přitlačíme je vidličkou ke dnu. Pánev přikryjeme poklicí na 2-3 minuty, potom maso obrátíme. Za tu dobu se maso opeče a uvolní ode dna.
Řízky posypeme kořením, dáme na každý lžičku másla. Přikryjeme poklicí a necháme 2 minuty. Potom mírně podlijeme a děláme odkryté asi 2 minuty. Můžeme dosolit a dochutit kořením.
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem a zelím z cukety nebo jinou zeleninovou přílohou.
Pánev Zepter zahřejeme k zelenému poli. Zkontrolujeme teplotu tak, že do pánve dáme několik kapek vody a když se kapky rozprsknou a vytvářejí na dně perličky, je pánev správně rozehřátá.