Použité suroviny receptu Přírodní řízky s rajčatovou omáčkou:
600 g rajčat
| 2 řapíky celeru
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 4 plátky anglické slaniny
| 2 lžíce olivového oleje
| 8 snítek dobromysli
| 125 ml čirého vývaru
| 8 malých krůtích řízků
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 lžíce oleje z klíčků
| 1 lžíce kaparů
Postup přípravy receptu Přírodní řízky s rajčatovou omáčkou:
Rajčata spaříme, oloupeme a vybereme zrníčka. Dužinu nakrájíme. Řapíkatý celer nadrobno pokrájíme. Cibuli a česnek posekáme. Plátky slaniny rozpůlíme, opečeme a udržujeme teplé. Do vypečeného tuku přidáme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek. Dobromysl omyjeme, osušíme a otrháme lístky. 3/4 množství přidáme k cibuli s rajčaty a celerem, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a povaříme. Řízky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opékáme na oleji z klíčků asi 8 min. Nakonec přidáme kapary. Rozdělíme na talíře se slaninou a omáčkou, ozdobíme zbylou dobromyslí.
Fotky receptu Přírodní řízky s rajčatovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!