Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
![5.25/10, hlasovalo 16 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.25/10, hlasovalo 16 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.25/10, hlasovalo 16 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.25/10, hlasovalo 16 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.25/10, hlasovalo 16 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.25/10, hlasovalo 16 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.25/10, hlasovalo 16 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.25/10, hlasovalo 16 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.25/10, hlasovalo 16 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Provensálská cuketa s rajčaty :
1 lžíce olivového oleje, a trochu navíc na pokapání
| 2 velké cibule na plátky nakrájené
| 1 česnek na jemno posekaný
| 450 g rajčat
| 450 g cukety
| 1 lžička provensálského koření (směs koření, která rostou divoce v provence, jako tymián, majoránka, dobromysl, saturejka a levandule, kupujeme připravenou směs)
| 2 lžíce nastrouhaného parmazánského sýra
| dle chuti: sůl a čerstvě pomletý pepř
Postup přípravy receptu Provensálská cuketa s rajčaty :
Předehřát troubu na 180°C. Na velké pánvi na mírné teplotě usmažíme cibuli s česnekem asi 20 min do zlatova. Přendáme do asi 30 cm velké mělké zapékací misky a rozetřeme na dně. Nakrájíme rajčata na 6 mm plátky (jsou-li rajčata moc velká, plátky rozkrojíme na půl). Nakrájíme cuketu na 1 cm plátky. Klademe na cibuli v řadách, které zaměňujeme. Naposledy vše posypeme kořením, solí a pepřem a sýrem. Pokapeme olejem a dáme do trouby na 25 min. Servírujeme horké s masy na rožni atd.
Fotky receptu Provensálská cuketa s rajčaty :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!