Použité suroviny receptu Provensálská zeleninová směs:
150 g suchých bílých fazolí
| 1 malá hlávka kapusty
| 2 mrkve
| 1 menší pórek
| 1 bílá cibule
| 1 plechovka krájených rajčat
| ½ l zeleninového bujónu (z kostky)
| provensálské bylinky
| 2 stroužky česneku
| olivový olej
| sůl
Postup přípravy receptu Provensálská zeleninová směs:
Přes noc namočené fazole uvaříme v nové vodě doměkka. Zatímco se fazole vaří, nakrájíme kapustu a mrkve na nudličky, pórek na tenká kolečka. Cibuli nasekáme najemno. V hrnci si zahřejeme olivový olej a nejdříve dáme restovat cibuli, přidáme mrkev a kapustu, po chvíli přidáme i pórek. Zalijeme bujónem, přidáme provensálské koření a vaříme. Asi po 15 minutách přidáme prolisovaný česnek a rajčata z konzervy. Vaříme společně ještě 10 minut. Nakonec vmícháme doměkka uvařené fazole, dochutíme solí a můžeme podávat.
Fotky receptu Provensálská zeleninová směs:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!