| Vložil: |  Romi2 |  
    | Porcí: | 6 |  
    | Doba přípravy: |  100 min |  
    | Hodnocení: |  Žádné hodnocení  |  
    | Počet hodnocení: |  0  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Ptačí mléko - ochucené smetanové želé:
1 ks vejce
 | 5 ks bílků
 | 2 balíčky  vanilkového cukru
 | 500 ml smetany ke šlehání
 | 7 1/2 lžičky  želatiny
 | 1/2 ks pomeranče
 | 1/3 šálku  moučkového cukru
 | 2 1/2 tabulky čokolády nebo čokoládová poleva
 | 1-2  lžíce tuku na vymazání formy
Postup přípravy receptu Ptačí mléko - ochucené smetanové želé:
Želatinu namočíme do velmi malého množství vody. Z bílků s vanilkovým cukrem ušleháme tuhý sníh. Z citrónu a pomeranče vymačkáme šťávu. Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem a ovocnou šťávou. Želatinu zahříváme, až se rozpustí a necháme ji mírně vychladnout. Šlehačku a sníh z bílků spojíme spojíme se želatinou, jemně promícháme. Plech vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme rostlinným tukem. Hmotu vyklopíme na plech, povrch uhladíme širokým nožem a na 1-2 hodiny dáme do ledničky. Ztuhlé ptačí mléko vyklopíme na desku (případně napřed oddělíme hmotu od okrajů plechu). Nůž namáčíme do teplé vody a vykrajujeme malé obdélníčky. Chceme-li získat tvarově zajímavé cukrovinky, použijeme k vykrajování různé formičky. Čokoládu rozpustíme se lžící vody, necháme mírně vychladnout. Nakrájené kousky ptačího mléka vkládáme do vlažné čokoládové hmoty a zároveň je shora poléváme. Hotové cukroví položíme na papír a necháme ztuhnout. Z papíru je snímáme pomocí nože.
 
Fotky receptu Ptačí mléko - ochucené smetanové želé: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!