Vložil: | Romi2 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ptačí mléko - ochucené smetanové želé:
1 ks vejce
| 5 ks bílků
| 2 balíčky vanilkového cukru
| 500 ml smetany ke šlehání
| 7 1/2 lžičky želatiny
| 1/2 ks pomeranče
| 1/3 šálku moučkového cukru
| 2 1/2 tabulky čokolády nebo čokoládová poleva
| 1-2 lžíce tuku na vymazání formy
Postup přípravy receptu Ptačí mléko - ochucené smetanové želé:
Želatinu namočíme do velmi malého množství vody. Z bílků s vanilkovým cukrem ušleháme tuhý sníh. Z citrónu a pomeranče vymačkáme šťávu. Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem a ovocnou šťávou. Želatinu zahříváme, až se rozpustí a necháme ji mírně vychladnout. Šlehačku a sníh z bílků spojíme spojíme se želatinou, jemně promícháme. Plech vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme rostlinným tukem. Hmotu vyklopíme na plech, povrch uhladíme širokým nožem a na 1-2 hodiny dáme do ledničky. Ztuhlé ptačí mléko vyklopíme na desku (případně napřed oddělíme hmotu od okrajů plechu). Nůž namáčíme do teplé vody a vykrajujeme malé obdélníčky. Chceme-li získat tvarově zajímavé cukrovinky, použijeme k vykrajování různé formičky. Čokoládu rozpustíme se lžící vody, necháme mírně vychladnout. Nakrájené kousky ptačího mléka vkládáme do vlažné čokoládové hmoty a zároveň je shora poléváme. Hotové cukroví položíme na papír a necháme ztuhnout. Z papíru je snímáme pomocí nože.
Fotky receptu Ptačí mléko - ochucené smetanové želé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!