Použité suroviny receptu Pyré z hrášku a hlávkového salátu:
350 g mraženého hrášku
| 400 g salátových listů
| 1 zeleninová kostka + 700 ml vody
| 3 středně velké brambory
| dle chuti: zelená petrželka
| dle potřeby: kousek másla
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Pyré z hrášku a hlávkového salátu:
Do hrnce nasypeme hrášek, přidáme natrhané listy salátu, na kostičky pokrájené brambory a vše zalijeme horkou vodou s rozpuštěnou zeleninovou kostkou. Vše uvaříme hodně doměkka, důkladně rozmixujeme, zjemníme kouskem másla a podle chuti dosolíme. Na talíři sypeme jemně posekanou zelenou petrželkou. Podáváme jako přílohu k masu nebo klidně samotné.
Fotky receptu Pyré z hrášku a hlávkového salátu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!