Postup přípravy receptu Rajčata na francouzský způsob:
6 rajčat omyjeme, osušíme, vršky odkrojíme, zbylá rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme. Rajčata s odkrojeným vrškem vydlabeme a dužinu nakrájíme. Zrníčka a místo stopky odstraníme. 6 vydlabaných rajčat zevnitř osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dužinu smícháme se zbytkem soli, česnekem a cibulí a při mírné teplotě dusíme pod pokličkou 5 minut. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Ohnivzdornou mísu lehce vymažeme. Rozvařenou rajskou hmotu smícháme s petrželí, kerblíkem a estragonem a naplníme s ní 6 vydlabaných rajčat. Každé rajče posypeme strouhankou a kousky másla. Vložíme do ohnivzdorné mísy a zapékáme v troubě asi 10 minut.
Fotky receptu Rajčata na francouzský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!