Použité suroviny receptu Rajčata plněná rýží a žampióny:
4 velká rajčata
| 200 g rýže
| 4 malé žampióny
| 1 cibule
| dle potřeby: olej
| dle chuti: bylinková sůl
| dle chuti: zelená petrželka
| kousek tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Rajčata plněná rýží a žampióny:
Rýži uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody doměkka.
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a drobně pokrájené žampióny. Přidáme bylinkovou sůl a podlijeme několika lžícemi vody. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Pak vmícháme uvařenou rýži a jemně posekanou petrželku.
Rajčatům seřízneme vršky a vydlabeme vnitřky. Ty přidáme k ostatním surovinám a vše dobře promícháme. Připravenou směsí naplníme rajčata a naskládáme je do zapékací misky vymazané olejem. Naplněná rajčata posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě při teplotě 220 °C.
Fotky receptu Rajčata plněná rýží a žampióny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!