Použité suroviny receptu Rajčata plněná sýrovou nádivkou:
10 ks rajče
| na ozdobu: olivy
| na ozdobu: pažitka
| na ozdobu: petrželka a kapie
| nádivka:
| 100 g tavený sýr
| 100 g eidam
| 100 g niva
| dle chuti: sůl
| 1 lžíce strouhaný křen
| 1 lžíce dijonská hořčice
| 1 kelímek hustá zakysaná smetana
Postup přípravy receptu Rajčata plněná sýrovou nádivkou:
Vybereme si pevná, nepřezrálá rajčata a seřízneme vršek. Lžičkou vydlabeme dužinu a vzniklé "nálevky" obrátíme na sítku dnem vzhůru a necháme je okapat. Zbylou dužinu můžeme využít do zeleninového salátu.
Mezitím připravíme náplň. Smetanu důkladně promícháme s taveným sýrem, nastrouhaným eidamem a nastrouhanou nivou. Dochutíme hořčičí a křenem, případně ještě dosolíme.
Rajčata plníme vzniklou směsí a na vrchu zdobíme pokrájenými olivami, kapií, petrželkou či pažitkou. Před podáváním necháme v chladu krátce odpočinout.
Fotky receptu Rajčata plněná sýrovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!