Rajčata omyjeme a odřízneme vršky. Dužinu vybereme a dáme stranou. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme nebo rozmačkáme. Rozehřejeme máslo a sádlo a zesklovatíme na něm cibuli, 1/3 česneku a rýži. Přidáme víno, vývar a přiklopené dusíme 25 minut. Troubu vyhřejeme na 175 stupňů Celsia. Do rýže vmícháme oba sýry, směsí naplníme rajčata a narovnáme do formy. Přiklopené pečeme 25 minut. Špenát přebereme, očistíme a omyjeme. Na rozehřátém oleji opékáme se zbylým česnekem a rajčatovou dužinou asi 5 minut. Osolíme, opepříme a upravíme na mísu. Navrch poklademe plněná rajčata a podáváme sypané piniemi.
Fotky receptu Rajčata po milánsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!