Použité suroviny receptu Rajčata s houbovým rizotem:
100 g jarních cibulek
| 200 g žampionů
| 20 g másla
| 125 g rýže
| 300 ml vody
| 1 kostka MAGGI Houbový bujón
| 8 ks masitých rajčat
| 1 lžička MAGGI Harmonie Chuti
| 100 g sýra
| 1 kostka MAGGI Bylinky bazalka - tymián
Postup přípravy receptu Rajčata s houbovým rizotem:
Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné plátky.
Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. Necháme rozpálit máslo a cibulku, žampiony a rýži na něm opečeme. Přidáme vodu, přivedeme ji do varu a rozpustíme v ní MAGGI Houbový bujón a MAGGI Bylinky bazalka - tymián. Necháme na mírném ohni cca 20 minut. Rajčata omyjeme, odřízneme vršek a vydlabeme je. Dužinu nakrájíme nadrobno, smícháme ji s 1/3 houbového rizota a dáme do ohnivzdorné formy. Vnitřek rajčat okořeníme MAGGI Harmonií Chuti. Do zbývajícího rizota přidáme sýr a směsí plníme rajčata.
Vložíme do ohnivzdorné formy a pečeme 20 minut při 220 °C.
Fotky receptu Rajčata s houbovým rizotem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!