Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Velikonoční beránek nejoblíbenější receptyVelikonoční beránek nejoblíbenější recepty Beran - roční horoskop na rok 2025Beran - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 19.04. 2025
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rajčata v lahvi

fotka Rajčata v lahvi
Vložil:
Porcí:0
Doba přípravy:  min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Rajčata v lahvi:

Postup přípravy receptu Rajčata v lahvi:

Pro své všestranné použití jsou rajčata nejrozšířenějším plodem na světě. Mohou se jíst čerstvá, mohou se péct, smažit, vařit, grilovat, mohou se nakládat a sušit… Ať tak nebo tak, chutnají skvěle a navíc jsou zdravá!

Rajčata totiž obsahují lykopen, jeden z nejvýznamnějších antioxidantů v zelenině (čím je rajče červenější, tím více obsahuje lykopenu). „V lidském těle slouží antioxidanty jako jakási vnitřní stráž, vyhledávající a zneškodňující volné radikály. Pokud nejsou volné radikály pod kontrolou, mohou narušit správnou funkci tělesných buněk a snižovat odolnost organizmu vůči nemocem. Tělo sice produkuje vlastní antioxidanty, ale to nestačí, a proto pro něj mohou být důležité antioxidanty získané z potravy – třeba právě z rajčat,“ vysvětluje RNDr. Ludmila Oliveriusová, odbornice na výživu.

rajčata„Lepším zdrojem lykopenu jsou přitom rajčatové šťávy nebo kečupy,“ radí RNDr. Oliveriusová ze Společnosti pro výživu a dodává: „jak totiž dokazují pokusy, tělo vstřebá větší množství lykopenu z tepelně upravených rajčat než z rajčat čerstvých.“

Tomata, jak se rajčatům také říká, jsou i u nás dostupná po celý rok. Na svých zahrádkách je však můžete sklízet jenom od června do října. Bohužel, protože právě ta jsou nejchutnější a také nejzdravější. Rajčata v obchodech, která se obvykle sklízí nezralá (aby přežila transport), dozrávají až cestou ke spotřebiteli, a proto nemohou rajčatům uzrálým na čerstvém vzduchu
a slunci vůbec konkurovat.

Pokud tedy zatoužíte třeba v zimě po krásně červeném, šťavnatém rajčeti, máte několik možnosti – nechat si zajít chuť, nebo se pro něj vypravit někam do jižní Evropy, anebo sáhnout po některém z kečupů ........




Zdroj: Hellmann´s

ZUZI
ChytráŽena.cz


Fotky receptu Rajčata v lahvi:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rajčata v lahvi
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle