Postup přípravy receptu Rajčata zapékaná s kozím sýrem a olivami:
1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Dvě třetiny zavařeniny rozetřete po dně pekáče o velikosti 20 × 30 cm. Posypte lžičkou tymiánu, osolte a opepřete.
2. Rajčata i sýr pokrájejte na podobně velké kousky a poskládejte do pekáčku v řadách vedle sebe. Posypte zbytkem tymiánu a olivami.
3. Přidejte zbytek rajské zavařeniny. Pekáček vložte do trouby a pečte asi deset minut. Pak troubu přepněte na gril a směs zapečte dozlatova. Zapékaná rajčata podávejte s čerstvým pečivem, křupavými bagetami nebo, pokud máte větší hlad, s vařenými bramborami. K jídlu se ale skvěle hodí také těstoviny, zejména drobnější tvary.