Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rajčatová omáčka s vepřovým masem:
1,5 kg vepřového masa, nakrájeného na 1,2 cm tlusté plátky
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 lžíce mouky
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 středně velká cibule, nakrájená na tenké plátky
| 450 g okapaných rajčat (šťávu zachytíme)
| 6 lžic bílého vína
| 180 ml masového vývaru
| 3 plátky nakrájené na kostičky
| 1 vejce uvařené natvrdo
| 10-12 černých oliv bez pecek nakrájených na plátky
| 2 lžíce nasekané petrželky nebo koriandru
Postup přípravy receptu Rajčatová omáčka s vepřovým masem:
Sůl a peř smícháme s moukou a ve směsi obalíme maso, přebytek sklepeme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso po obou stranách několikrát osmažíme dozlatova a poté odložíme na talíř.
Do pánve nasypeme cibuli a na mírném ohni 5 min opékáme, dokud nezměkne. Nesmí zhnědnout! Přidáme rajčata, víno a vývar a přivedeme do varu.
Maso vrátíme na pánev, přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 30-40 min., dokud maso nezměkne. Kontrolujeme množství tekutiny a podle potřeby přidáváme maso z rajčat.
Vejce překrojíme v půli a vydlabeme žloutek. Bílek nakrájíme na nudličky. Pět minut před koncem vaření přidáme do omáčky šunku, olivy a petrželku.
Plátky masa upravíme na jednotlivé talíře nebo na mísu a zalijeme omáčkou. Žloutky propasírujeme a ozdobíme tím maso. Podáváme ihned.
Fotky receptu Rajčatová omáčka s vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!