Vložil: | lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Rajčatová omeleta s patizonem:
200 g polohrubé mouky
| 150 ml mléka
| 150 ml vody
| 2 vejce
| dle chuti: sůl a oregano
| 6 středních rajčat
| 40 g tuku na smažení
| náplň:
| 400 g oloupaného patizonu
| 200 g žampionů
| 150 g steril. sójových bobů
| dle chuti: sůl, česnek a oregano
| 10 g tuku
Postup přípravy receptu Rajčatová omeleta s patizonem:
Mouku, mléko, vodu, vejce a sůl promícháme v misce. Vzniklé těsto necháme odstát. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Nadrobno nakrájíme cibuli osmahneme na části tuku. Když začne zlátnout přidáme nakrájená rajčata, vše osolíme a posypeme oreganem. Necháme 5 minut podusit. Zchladlou směs vmícháme do odstátého omeletového těsta. Houby nakrájíme na plátky. Oloupaný a jader zbavený patizon nakrájíme na malé kostičky, vše promícháme s utřeným česnekm, oreganem a solí. Směs dusíme, až patizon zesklovatí. Pak přidáme sójové boby a ještě krátce dusíme. Na dobře rozpáleném tuku usmažíme 8 omelet. Náplň ze směsi patizonu a hub rozdělíme na omelety.
Fotky receptu Rajčatová omeleta s patizonem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!