2 ks cibule
| 4 lžíce olivového oleje
| 4 ks rajčat
| 120 g hladké mouky
| 5 ks vajec
| 100 g eidamu
| 500 ml mléka
| 2 lžíce nasekané bazalky
| špetka soli
| špetka pepře
| trochu másla na vymazání formiček
| trochu hrubé mouky na vysypání formiček
Postup přípravy receptu Rajčatové suflé:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. V hrnci si rozpálíme olivový olej, vložíme na něj nadrobno nakrájenou cibulku a zpěníme ji. Přisypeme hladkou mouku a orestujeme. Poté zalijeme mlékem a rozmixujeme. Za stálého míchání vaříme, dokud není směs hustá. Poté necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme žloutky, bazalku a najemno nastrouhaný eidam. Směs osolíme, opepříme, přidáme rajčata. Z bílků si uděláme sníh a vmícháme do směsi. Formičky si vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a ze 2/3 je naplníme směsí. Dáme je na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 20 minut při 200 °C.
Fotky receptu Rajčatové suflé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!