Postup přípravy receptu Rajská omáčka se zázvorem:
Na vyšší pánvičku rozehřátou na plotně vsypeme 3 lžíce kr. cukru a vytvoříme světlý karamel do kterého přidáme nakrájenou cibuli a hřebíček, pepř, nové koření a mírně osmahneme do zlatova. Do této směsi přidáme jemně nastrouhaný čerstvý zázvor, promícháme a vlijeme zavařené rajčata či rajčatovovu šťávu a 1 ks protlaku a podusíme pod pokličkou 10 min. Pokud vařime z čerstvých rajčat dusíme dokud se nám rajčata úplně nerozvaří. Dále si připravíme světlou jíšku (cca 3 lžíce mouky + 3 lžíce oleje) nebo můžeme i zákletku. Uvařenou a podušenou rajčatovou směs přepasírujeme přes jemné sítko a vlijeme do připravené jíšky.