Použité suroviny receptu Rajské fondue z kraje Valais:
800 g sýra na fondue
| 200 ml bílého vína
| 400 g rajčatového pyré nebo rajčat
| bylinky dle chuti (tymián, bazalka)
Postup přípravy receptu Rajské fondue z kraje Valais:
V hrnci na fondue nechte rozpustit sýr (pokud chcete nejdřív zkusit klasiku bez rajčat, vytřete nádobu česnekem). Nádobu nevymazávejte tukem, sýr je dost tučný sám o sobě.
Postupně k rozpuštěnému sýru přimíchávejte víno, rajčata a bylinky. Ochutnejte a případně po libosti dochuťte. Okamžitě neste na stůl.
Podávejte s bramborami, které u tohoto receptu poslouží místo tradičního chleba: napichujte je na vidličku a máčejte v sýrovo-rajčatové směsi. Pro vyvážení chutí i žaludku pilně přikusujte cibulky a okurky a zapíjejte bílým vínem.
Fotky receptu Rajské fondue z kraje Valais:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!