8 vajec
| 8 plátků bílého chleba
| 5 lžic olivového oleje případně jednu lžíci lanýžového oleje
| 8 lžic mléka
| 50 g čedaru
| dle chuti: pepř a sůl
Postup přípravy receptu Ranní omeleta:
Na pánvi rozehřejeme olej, chleba nakrájíme na kostičky. Pokud máte, přikápněte lanýžový olej (to dá jídlu skvělou chuť). Kostičky chleba opečeme z obou stran. Vejce rozšleháme (spolu s mlékem). Pak vlijeme vaječnou směs na pánev, na opečené kostičky chleba, a necháme ztuhnout. Osolíme a opepříme. Otočíme omeletu, aby se opekla i z druhé strany. Potom ji posypeme čerstvě nastrouhaným čedarem a necháme ještě chvilku dojít.
Fotky receptu Ranní omeleta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!