Postup přípravy receptu Ratatouille:
Nakrájejte všechnu zeleninu na jemné kostičky. Začněte s paprikami. Ponořte je na chvíli do dostatečného množství teplé vody. Nakrájejte lilky a cukety a osmažte je na horké pánvi s olivovým olejem. Měly by se lehce zbarvit. Nechte je odkapat v cedníku, protože zelenina do sebe nasaje hodně oleje. Zatím oloupejte rajčata, odstraňte jadérka a potom je nakrájejte pomocí velkého nože. Nakrájejte cibule a osmažte je na velké pávni do té doby, než budou skoro průhledné. Přidejte rajčata a vařte dokud se nevypaří skoro všechna voda. Přidejte česnek, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Zamíchejte všechnu zeleninu: Cukety, lilky, rajčata a papriky. Vařte po dobu několika minut. Zeleninová směs Ratatouille by měla získat dobrou barvu a mít příjemnou vůni. Zelenina by měla zůstat křehká.
Dobrou chuť!