450 g rebarbory
| 4 lžíce vody
| 8 lžic krystalového cukru nebo třtinového cukru
| 1 lžička práškového zázvoru
| 100 g másla pokojové teploty
| 170 g hladké mouky
Postup přípravy receptu Rebarborový crumble:
Uvedené množství se vejde do oválné formy 23x16 cm o hloubce 5 cm. Použít však můžete i menší plech.
Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.
Rebarboru důkladně omyjte a pokrájejte na 7,5 cm dlouhé špalíky. Ty dejte na pekáč, posypte 8 lžícemi cukru krystal nebo raději třtinového cukru, zalijte 4 lžícemi vody a dejte do trouby péct na 10 minut. Takto upravenou rebarboru promíchejte se zázvorem.
Pečící misku naplňte rebarborou. Změklé máslo rukou promíchejte s moukou a cukrem a vytvořte drobenku. Tou zasypte rebarboru a dejte do trouby zapéct na 25 až 30 minut.
Fotky receptu Rebarborový crumble:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!