4 větší rajčata
| 2 střední lilky
| 200 g mletého masa (2/3 hovězího a 1/3 vepřového)
| několik lístků čerstvé bazalky
| 3 žlíce olivového oleje
| špetka sušeného oregana
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Řecká plněná zelenina :
Rajčata omyjeme, odkrojíme vršky se stopkou a dáme stranou. Vnitřek rajčat vydlabeme lžící a dáme do misky. Omytý lilek rozkrojíme napůl. Vnitřek také vydlabeme a polovinu přidáme k rajčatové dužině. Z misky scedíme rajčatovou šťávu a přidáme mleté maso, oregano, nasekanou bazalku a olivový olej. Směs důkladně promícháme a osolíme a opepříme. Masovou směsí naplníme rajčata a lilky, a vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 15 minut.
Fotky receptu Řecká plněná zelenina :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!