Postup přípravy receptu Řecké brambory Jachni:
Očištěné brambory nakrájené na půlměsíčky necháme jednu hodinu odstát ve vodě, aby se snížil obsah škrobu a nevytvořila se později příliš hustá omáčka. Cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nasekáme a necháme zesklovatět na horkém oleji. Když cibule malinko zezlátne, přidáme k ní do hrnce brambory a vše zamícháme. Po chvilce přidáme propasírovaná rajčata, případně zředěný protlak. Osolíme opepříme, přidáme česnek a trochu cukru. Podlijeme šálkem vody, uvedeme do varu. Obsah nádoby necháme jen pomalu probublávat na mírném ohni, dokud brambory nejsou měkké a voda se nevsákne. Podle druhu brambor to může trvat docela dlouho. Podáváme jako samostatné jídlo se salátem nebo jako příkrm k různým masům.