Použité suroviny receptu Restované houby s polníčkem a toustem:
300 g čerstvých lišek
| 300 g čerstvých žampionů
| 300 g čerstvé hlívy ústřičné
| 200 g polníčku
| 6 lžic nasekaných lístků petrželky
| 80-100 g másla
| 3 stroužky česneku
| sůl a pepř na dochucení
| 6 krajíců toustového chleba
Postup přípravy receptu Restované houby s polníčkem a toustem:
1. Omyjte lístky polníčku a otrhejte kořínky. Houby omyjte, žampiony rozpulte, hlívu nakrájejte na větší kousky, velké lišky překrojte, malé ponechte vcelku.
2. Rozehřejte máslo a houby na něm zprudka osmahněte; měly by stačit zhruba dvě minuty. Chvíli před dokončením přidejte nasekaný česnek a lžíci petrželky. Dochuťte pepřem a solí.
3. Na suché pánvi opečte toustový chléb. Podávejte spolu s polníčkem a restovanými houbami. Ozdobte zbylou petrželkou.
Fotky receptu Restované houby s polníčkem a toustem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!