350 g hladké mouky
| 230 g másla
| 3 žloutky
| 20 g droždí
| 4 lžíce mléka
| 2 lžíce krystalového cukru
| tuk a mouka na plech
| 250 g mletých ořechů
| 250 g moučkového cukru
| 30 g másla
| 250 ml kyselého mléka
| 5 bílků
| 3 lžíce moučkového cukru
| 50 g ořechů
Postup přípravy receptu Řezy Klárka:
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek. Z mouky, kvásku, rozpuštěného másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme 5 minut odležet a pak rozdělíme na poloviny. Mleté ořechy, cukr, máslo a kyselé mléko vymícháme na hladkou směs. První část těsta vyválíme a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Natřeme plnkou a překryjeme druhou částí těsta. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.
Bílky vyšleháme s cukrem, na vychlazený koláč natřeme sníh a posypeme ořechy. 5 minut ještě zapečeme.
Fotky receptu Řezy Klárka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!