Použité suroviny receptu Řezy z červené řepy se sněhem:
4 plátky velké červené řepy
| 4 lžičky javorového sirupu
| 4 bílky
| 2 lžíce moučkového cukru
| dle potřeby: máslo na plech
| dle chuti: vlašské ořechy na posypání
Postup přípravy receptu Řezy z červené řepy se sněhem:
Velkou bulvu červené řepy oloupeme a z jejího středu nakrájíme čtyři dvoucentimetrové plátky. Uvaříme je v lehce osolené vodě a položíme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se osušily. Pak je rozložíme na máslem vymazaný plech a každý plátek polijeme lžičkou javorového sirupu. Z bílků ušleháme velmi tuhý sníh, do kterého zašleháme moučkový cukr. Kopečky sněhu navršíme na plátky řepy a krátce zapečeme v troubě vyhřáté na 220 °C. Hotové řezy posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Podáváme jako dezert.
Fotky receptu Řezy z červené řepy se sněhem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!