Postup přípravy receptu Ricottový koláč s broskvemi:
Heru pokrájíme na menší kousky, přidáme 2 sáčky vanilkového cukru, vejce, mouku a 2 polévkové lžíce ricotty. Vše rychle promneme na žmolenku a důkladně zpracujeme na hladké těsto, které dáme do lednice a necháme 20-30 minut odležet. Nachystané broskve spaříme asi 5-10 vteřin ve vroucí vodě, oloupeme je, rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Do misky dáme zbylou ricottu a kysanou smetanu důkladně promícháme a přidáme 7 g moučkového cukru. Z odleženého těsta vyválíme plát, kterým vyložíme dno a část boků, dopředu vymazané, dortové formy. Na těsto rozetřeme ricottovou hmotu a rozložíme na plátky nakrájené broskve, posypeme zbylým moučkovým cukrem(cca 2-3 lžíce). Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut.