Vložil: | Estrellka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Římská tykev:
1/4 hrnečku olivového oleje
| 1,5 stroužku česneku
| 1/2 lžičky nadrobno rozsekané zelené petrželky
| 1/2 (150 g) tykve
| sůl
| mletý pepř
| 1/2 hrnečku vývaru nebo voda s kostkou masoxu
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| parmezán nebo čedar na posypání
Postup přípravy receptu Římská tykev:
Na oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek a petrželku. Tykev nakrájíme na malé kostky. K opečenému česneku přidáme tykev, osolíme a výrazně opepříme. Ve vývaru rozmícháme protlak a nalijeme na tykev. Dusíme tak dlouho, až je šťáva hustá. Posypeme sýrem a podáváme s rýží nebo s opečenými brambůrkami, zdobí se snítkou čerstvé petrželky. Zkuste tohle někdy jako přílohu místo obvyklých brambor.
Fotky receptu Římská tykev:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!