Vložil: | Kacice |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Římský salát s parmazánem:
1/2 bagety
| 2 hlávky římského salátu
| 1 šalotka
| 2 lžíce octa
| špetka soli
| 1/2 lžičky cukru
| špetka pepře
| 1/2 lžičky hořčice
| 100 ml zakysané smetany
| 2 lžíce oleje
| 150 g parmazánu
Postup přípravy receptu Římský salát s parmazánem:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Bagetu nakrájíme na kostičky a rozložíme na plech. V troubě pečeme 10 min. dokřupava. Salát očistíme, omyjeme a osušíme. Hlávky podélně rozpůlíme a nakrájíme na proužky široké asi 3 cm. Šalotku oloupeme a nadrobno posekáme. Na zálivku promícháme ocet, sůl, cukr, pepř, hořčici a smetanu. Nakonec zašleháme olej a přidáme šalotku. Salát vložíme do mísy a opatrně vmícháme zálivku. Na salát nastrouháme parmazán a posypeme jej kostičkami opečené bagety a podáváme.
Fotky receptu Římský salát s parmazánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!