Postup přípravy receptu Rizoto pod grilem:
V hrnci či pekáčku (který lze vložit do trouby) rozpalte 2 lžíce oleje. Vsypte cukety a opékejte je asi 3 až 5 minut, dokud lehce nezezlátnou. Pomocí nejlépe děrované ploché vařečky je vyjměte z nádoby a dejte stranou.
Přilijte zbylý olej a rozpalte. Vsypte šunku, cibuli a česnek, krátce osmahněte a stáhněte plamen. Nádobu přikryjte poklicí a směs duste na mírném ohni asi 6 až 8 minut, až zelenina zezlátne. Přidejte rýži a za stálého míchání ji pražte, až zrna začnou lehce praskat.
Přidejte víno, nádobu stáhněte z ohně a ponechte ji chvilku stranou, až se víno vstřebá do rýže – ta začne průsvitnět a ztrácet ‚syrový‘ vzhled. Vraťte nádobu na oheň, dobře promíchejte, přidejte 1/3 horkého vývaru, zvyšte plamen na střední výkon. Za občasného míchání vařte, dokud se vývar nevsákne. Přilijte další část vývaru a vše opakujte. Asi po dvaceti minutách by rýže měla být uvařená.
zapněte gril na nejvyšší stupeň. Směs osolte a opepřete podle chuti. Hermelín nakrájejte na plátky a pokryjte jimi povrch. Dejte pod horký gril na dobu asi 3–4 minut, až se sýr začne tavit a vytvoří se na něm bublinky.