Postup přípravy receptu Rizoto s brokolicí, sušenými rajčaty a vínem:
Brokolici rozebereme na malé růžičky, uvaříme ji na skus a scedíme. Připravíme si masový vývar (používám kostku), který udržujeme horký.
Na vedlejší plotýnce v jiném hrnci rozehřejeme olivový olej a 3 lžíce másla, přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek a na mírné teplotě asi 10 minut restujeme - nesmí se zbarvit, pouze změknout. Potom přidáme syrovou rýži (nepropláchnutou) a zvýšíme teplotu. Rýži smažíme za stálého míchání asi minutu, dokud nebudou všechna zrnka průsvitná. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme odpařit.
Když rýže vsákne veškeré víno, přidáme sběračku vývaru, ztlumíme teplotu a opepříme a osolíme. Stále promícháváme a tekutinu necháme opět vsáknout a vyvařit. Poté přidáme další sběračku a takto postupujeme až do chvíle, dokud nespotřebujeme vývar a dokud není rýže měkká "na skus". Jestliže vývar spotřebujeme před změknutím rýže, přilijeme trochu horké vody.
Hotové rizoto odstavíme z plotýnky a vmícháme zbylé máslo, růžičky brokolice, scezená kukuřičná zrnka, na nudličky pokrájená okapaná sušená rajčaty a polovinu nastrouhaného parmezánu. Důkladně promísíme a necháme asi 2 minuty pod pokličkou "dojít". Podle chuti dosolíme a doladíme citrónovou šťávou.
Podáváme sypané zbylým strouhaným parmezánem.