Použité suroviny receptu Rizoto s gorgonzolou a šalvějí:
400 g rýže
| 1 velká cibule (nasekaná)
| máslo
| 150 ml suchého bílého vermutu
| 1 lžíce šalvěje (nasekané)
| vývar
| 200 g gorgonzoly
Postup přípravy receptu Rizoto s gorgonzolou a šalvějí:
400 gramů rýže (ideální je arborio nebo carnaroli), 1 Na pánvi roztavíme máslo a necháme zesklovatět cibuli. Přisypeme rýži, mícháme až se pokryje máslem. Vlijeme víno a míchajíce vaříme dokud se nevsaje. Přisypeme lžíci nasekané šalvěje. Pomalu nalijeme vařící vývar. V polovině vaření přidáme nadrobenou gorgonzolu. Když je rizoto hotové (rýže je na povrchu měkká a uvnitř tvrdá) promícháme je s máslem a podáváme posypané lístečky šalvěje osmažené v hlubokém oleji.
Fotky receptu Rizoto s gorgonzolou a šalvějí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!