Postup přípravy receptu Rizoto s houbami a citronovou příchutí:
Nastrouháme kůru z 2 dobře omytách citronů. Citrony bez kůry pomačkáme a pak z nich vymčkáme 100 ml šťávy. V rendlíku rozehřejme olivový olej, přidáme šalotky a opékáme je asi 3 minutky doměkka. Přidáme rýži a mícháme, až se všechna zrnka pokryjí olejem. Vmícháme vermut a necháme ho vařit, dokud se neodpaří. Potom zmírníme oheň, přidáme citronovou šťávu a naběračku vroucího vývaru. Zamícháme a pak již mícháme jen občas, dokud se všechna tekutina nevstřebá. Přidáme další naběračku vývaru, zamícháme a vaříme, dokud se tekutina nevstřebá. Tímto způsobem postupně spotřebujeme všechen vývar. Rizoto musí být krémovité, jen na pvrchu může zůstat několik lžic tekutiny. Do rizota vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, nakládané propláchnuté houby, petrželku a podle chutí osolíme. Přidáme máslo, rendlík přikryjeme pokličkou a odstavíme. Po 5 minutách rizoto zamícháme, rozdělíme na talíře, doplníme proužky citornové kůry, avokádem, hoblinkami parmazánu a petrželkou a podáváme.