Použité suroviny receptu Rizoto s houbami a sýrem:
300 g rýže na rizoto (Carnaroli nebo Roma)
| 2 lžíce másla
| 2 stroužky česneku, oloupané
| 1 nakrájenou cibuli
| 100 ml bílého vína
| 50 g sušených (předem namočených) hub nebo
| 400 g čerstvých hub
| 60 g strouhaného sýra typu parmazán
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 l horkého masového vývaru
| sůl, případně pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Rizoto s houbami a sýrem:
1. Na oleji osmahněte kousky hub (namočené předtím sceďte). Osolte a dvacet minut poduste. Vývar nechte mírně vřít na malém plameni.
2. Ve větším kastrolu osmažte na másle cibuli a česnek. Přidejte rýži a ze všech stran ji opražte. Postříkejte vínem a nechte odpařit. Česnek vyjměte. Naběračkou postupně dolévejte vývar; jakmile se vstřebá, přilijte další. Občas zamíchejte. Asi po dvaceti minutách bude rýže ‚al dente‘.
3. V tu chvíli přidejte houby. Pak odstavte a vmíchejte máslo i sýr. Zamíchejte, podle potřeby dochuťte a nechte dvě minuty odstát. Rizoto podávejte se zbylým sýrem.
Fotky receptu Rizoto s houbami a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!