Použité suroviny receptu Rizoto s hruškami a gorgonzolou :
1 šalotka
| 400 g dlouhozrnné rýže
| 4 pevné hrušky
| 2 lžíce citronové šťávy
| 4 lžíce másla
| 1,2 l zeleninového vývaru z kostky
| 250 g gorgonzoly
| 3 snítky majoránky
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Rizoto s hruškami a gorgonzolou :
Šalotku oloupeme a nasekáme. Rýži opereme a necháme na sítu okapat. Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Potom je krátce povaříme do poloměkka. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme rýží a krátce ji osmažíme. Postupně za stálého míchání vléváme vývar a rýži v něm uvaříme doměkka. Potom vmícháme na kousky nakrájené hrušky. Gorgonzolu nahrubo rozdrobíme a přimícháme do rizota. Majoránku omyjeme, osušíme, otrháme lístky. Několik lístků vmícháme do rizota. Rizoto osolíme, opepříme a posypeme zbylými lístky majoránky.
Fotky receptu Rizoto s hruškami a gorgonzolou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!