1/2 cibule
| 150 g rýže
| 1 lžíce oliv. oleje
| 60 ml bílého vína
| 625 ml zeleninového vývaru
| 1 hlávka kapusty
| 1 lžíce sezamových semínek
| 125 ml smetany
| dle chuti: pepř
| 70 g strouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu Rizoto s kapustou:
Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a s rýží zesklovatíme na rozehřátém oleji. Přilijeme víno, 250 ml zeleninového vývaru a vaříme asi 15 minut.
Hlávku kapusty očistíme, rozkrojíme na osminky. Současně vyřízneme košťál. Kapustu nakrájíme na tenké nudličky a promyjeme. Dáme vařit na 2 min. do 375 ml horkého vývaru. Vše přidáme k rýži a vaříme v nezakrytém hrnci asi 15 min. Během vaření často mícháme.
Sezamová semínka nasucho upražíme na pánvi a spolu se smetanou vmícháme do rýže. Opepříme a podáváme sypané parmazánem.
Fotky receptu Rizoto s kapustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!