Použité suroviny receptu Rizoto s mladým špenátem a gorgonzolou:
4 šálky drůběžího vývaru
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 ks rozetřené stroužky česneku
| 1 ks cibule nakrájená najemno
| 2 šálky rýže arborio
| 125 ml bílého vína
| 200 g mladého špenátu
| 200 g gorgonzoly nakrájené na malé kousky
| sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Rizoto s mladým špenátem a gorgonzolou:
Vývar nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Na mírném ohni zvolna vaříme.
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a 5 minut v něm smažíme doměkka česnek a cibulku. Přisypeme rýži a důkladně ji v oleji promícháme.
Přilijeme víno a rýží vaříme, dokud se víno nevstřebá. Postupně přiléváme naběračkou vývar, vždy až poté, jakmile se vsákne předchozí várka. Stejným způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová.
Přidáme špenát a sýr a vše okořeníme. Rizoto zamícháme a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí. Rizoto s mladým špenátem a gorgonzolou ihned podáváme.
Fotky receptu Rizoto s mladým špenátem a gorgonzolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!