Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Rizoto s plísňovým sýrem:
300 g rýže
| 200 g nivy nebo jiného sýra s modrou plísní
| 1,5 dcl bílého vína nebo vermutu
| 2 dcl smetany ke šlehání
| 1/2 l zeleninového vývaru
| 2 stroužky česneku
| 1 svazek česneku
| 1 svazek rokety
| dle chuti: strouhaný parmezán na posypání
| dle potřeby: olivový olej
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Rizoto s plísňovým sýrem:
Zahřejeme olivový olej, krátce na něm opečeme drcený česnek a za stálého míchání opražíme rýži. Jakmile zprůsvitní, přilijeme víno, které necháme odpařit. Přilijeme část vývaru a za častého promíchávání zvolna vaříme na mírném ohni. Vždy, když se vývar již téměř odpaří, přilijeme další sběračku. Vývar bychom měli udržovat teplý, aby se teplota v hrnci příliš nepohybovala.
V jiném kastrolku rozpustíme postrouhaný plísňový sýr se smetanou a na mírné teplotě umícháme pomocí metly hladkou omáčku, kterou přimísíme k uvařené rýži. (Pokud je omáčka příliš hustá, trochu ji povolíme mlékem.)
Hotový pokrm smícháme s roketou a případně opatrně dosolíme.
Podáváme posypané strouhaným parmezánem.
Fotky receptu Rizoto s plísňovým sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!