Postup přípravy receptu Rizoto s radicchiem:
1. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a podusíme na másle. Přidáme rýži a za častého míchaní necháme zesklovatět. Po částech přiléváme zeleninový vývar a rýži neustále mícháme. Novou dávku přiléváme teprve tehdy, až se předchozí vsákne do rýže.
2. Radicchio očistíme, vyřízneme košťál a čekanku omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Polovinu sýra nastrouháme najemno, zbytek na hoblinky.
3. Asi po 20 min. dušení vmícháme do rýže radicchio a najemno nastrouhaný parmazán. Za stálého míchání dusíme dalších 5 min. Rizoto osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a posypané hoblinkami parmazánu ihned podáváme.
Tip: Máme-li rádi česnek, můžeme k cibuli přidat 1 - 2 posekané stroužky.