Postup přípravy receptu Rizoto v papiňáku:
Cibuli nakrájíme nadrobno. Zbytky pečeného masa nebo syrové kuřecí maso nakrájíme na kousky. Komu chutnají houby, může je dát místo masa a má houbové rizoto. Přidáme syrovou zeleninu (mrkev, celer, petržel, hrášek, kukuřici), osolíme a pro chuť můžeme přidat i 3 nebo 4 stroužky česneku.
Vše lehce smažíme a promícháváme. Když je zelenina a maso téměř měkké, přilijeme trochu vody. Přidáme přebranou a propláchnutou rýži, zalijeme vodou a osolíme. Vody dáme podle množství rýže. Raději méně, aby se nám rýže nerozvařila, vodu vždy můžeme přidat. Rizoto necháme v papiňáku zhruba 15 - 20 minut. Když je vše měkké, přidáme nakrájenou kapii, okurku, nakrájenou petrželku, pažitku, libeček, pórek, co kdo má rád. Vše promícháme a podle potřeby dosolíme. Rizoto můžeme na talíři posypat strouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurkou.
Veškeré ingredience dáváme podle velikosti papiňáku a podle toho, kolik chceme mít v rizotu zeleniny a masa.