Postup přípravy receptu Roláda s houbami a špenátem:
Z mouky, vajec, 4 polévkových lžic oleje a 1/2 kávové lžičky soli uděláme nudlové těsto. Zabalíme je pevně na zhruba 30 minut do fólie. Nakrájíme cibuli na kostičky. Zahřejeme 2 polévkové lžíce tuku a polovinu cibule na něm podusíme. Scedíme houby, nálev uschováme. Houby přidáme k cibuli a asi 10 minut dál dusíme. Petrželku opláchneme, osušíme, usekáme a přidáme do hub. Osolíme a opepříme. Otrháme špenát, opereme a necháme odkapat. Z těsta vyválíme obdélník asi 30 x 40 cm. Obložíme ho špenátovými listy. Zbytek špenátu krátce spaříme v horké vodě a použijeme později na salát. Houby rozdělíme na listy špenátu. Srolujeme těsto, zabalíme do utěrky a její konce svážeme. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 30 minut. Zahřejeme zbytek tuku, podusíme na něm zbylou cibuli (bez 1 kávové lžičky, kterou dáme na salát). Smícháme smetanu se Solamylem a vmícháme ji i s 1/8 litru houbového nálevu do cibule. Povaříme, osolíme, opepříme. Rajská jablíčka nakrájíme na osminky. Smícháme ocet, zbylý olej, cukr a zbytek cibule. Rajčata se špenátem dáme na talíř a pokapeme marinádou. Nakrájenou rolku s nádivkou podáváme se smetanovou omáčkou.