Použité suroviny receptu Roláda s tuňákem a ricottou:
250 g mouka pšeničná hladká
| 2 ks vejce
| trochu sůl
| 2 x 160 g tuňák Rio Mareve vlastní šťávě
| 300 g ricotta
| 50 g parmezán strouhaný
| 1 lžíce do náplně a 30 lístků do omáčky bazalka - čerstvá, sekaná
| 1 nasekaný stroužek do náplně + 3 stroužky do omáčky česnek
| 3 lžíce olej olivový extra panenský
| 3 lžíce mléko polotučné
Postup přípravy receptu Roláda s tuňákem a ricottou:
Z mouky, vajec a trošky vody si na pracovní desce připravíme těsto. Těsto rozválíme do tenké vrstvy. V míse si připravíme směs z ricotty, česneku, bazalky, parmezánu a okapaného tuňáka. Tuto směs vložíme na rozválené těsto a rozetřeme až k okrajům v tloušťce cca 1 cm. Poté těsto smotáme do rolády a tu ve vroucí vodě povaříme asi 20 minut. Roládu necháme oschnout a můžeme ji servírovat s rajčatovou omáčkou a posypanou parmezánem.
Fotky receptu Roláda s tuňákem a ricottou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!