Postup přípravy receptu Roštěná s italskou omáčkou:
Kapary = malá olivově zelená květní poupata kaparovníku trnitého, která se nakládají do slaného nálevu. Jejich slanou, pikantní chutí obvykle oživujeme směsi z drůbežího masa, ryb nebo vajec.
1) Brambory 10 minut povaříme, slijem, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Ve velkém kastrolu rozápíme olej a během 2 minut na mírném ohni osmahneme česnek a chilli papričky. Zvýšíme teplotu, vložíme maso, opečeme ho po každé straně 2 minuty a vyndáme na talíř.
2) V kastrolu rozpálíme opět olej a 5 minut na něm opékáme plátky brambor. Na ně pak položíme plátky roštěné.
3) Rajský protlak smícháme se zelenými fazolkami, oreganem, kapary, solí a trochou pepře. Směs nalijeme na maso, zakryjeme kastrol pokličkou a 15 minut dusíme na mírném ohni. Hotové maso má být měkké, ale uvnitř ještě narůžovělé. Při dušení obsah kastrolu čas od času protřepeme, aby se brambory nepřichytily ke dnu. Podáváme ozdobené listy oregana.