Postup přípravy receptu Roštěnky po uhersku:
Cibuli olopeme a najemno nasekáme. Brambory oškrábeme, opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na kostičky. Zelené papriky opláchneme ve studené vodě, zbavíme semen, znovu opláchneme a nakrájíme na proužky. Olej zahřejeme v kastrolu na plotně, přidáme cibuli a necháme ji jen zpěnit, aby zůstala světlá. Přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli s paprikou vložíme opláchnuté roštěnky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Potom podlijeme šálkem horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.
Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou. Když jsou roštěnky téměř měkké, přidáme mouku rozmíchanou ve vodě, lžici rajčatového protlaku, nakrájenou zelenou papriku, brambory a dodusíme vše doměkka. Nakonec podle chuti přisolíme
Podáváme s chlebem.