na ozdobu:
| 1 lžíce cukr moučka
| dle potřeby: mandle
| na potření:
| 3 lžíce smetana ke šlehání
| těsto:
| 50 g škrobová moučka
| 1 lžička prášek do pečiva
| dle potřeby: mléko
| dle chuti: mletá skořice
| 100 g cukr moučka
| 2 ks vejce
| 50 g rozinky
| 30 g mandle
| 200 g hladká mouka
| dle chuti: muškátový oříšek
| 100 g máslo
Postup přípravy receptu Rozinkové biskvitky:
Máslo necháme změknout. Rozinky spaříme vroucí vodou a necháme je asi 10 minut stát. Pak je scedíme. Oboje loupané mandle nakrájíme samostatně nahrubo. Mouku smícháme s práškem do pečiva, škrobovou moučkou a prosejeme.
Máslo vyšleháme s vejci a cukrem do pěny. Za stálého míchání do základu přidáváme mouku, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek, rozinky a mandle. Podle potřeby přiléváme mléko (smetana je lepší). Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého budeme moc vykrajovat.
Těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj různé sušenkové tvary. Ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Rozinkové biskvitky pečeme ve středně vyhřáté troubě pečeme dorůžova asi 6 minut. Po této době bisvitky potřeme smetanou rozmíchanou s cukrem a posypeme mandlemi. Pak už rozinkové biskvitky dopečeme dozlatova.
Fotky receptu Rozinkové biskvitky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!