Postup přípravy receptu Rozinkové kostky :
Rozinky, sušené švestky nebo meruňky drobně nakrájíme. Z mouky, cukru, vanilkového cukru, tuku, vajec a pokrájeného sušeného ovoce, ořechů, octa a soli vypracujeme těsto a dáme ho do chladna na hodinu odležet.
Poté z těsta vyválíme plát o tloušťce asi 6 mm a nakrájíme na kostky o rozměrech asi 3 x 3 cm. Ty poklademe na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C asi 12 minut.
Po zchladnutí polijeme rozinkové konstky pomerančovou polevou a ozdobíme kouskem pomerančové kůry.
Příprava polevy: do cukru za stálého míchání přidáváme pomerančovou šťávu a po kapkách olej. Mícháme, dokud poleva není hustá, hladká a lesklá.