Postup přípravy receptu Rozinkové mandlové cukroví:
Rozinky velmi jemně posekáme (můžeme i umlít). Rozinky, mandle, cukry, kůru a bílek zpracujeme. Vypracované těsto vyválíme na mírně pomoučněném vále nebo mezi foliemi a vykrajujeme kolečka nebo oválky. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem nebo lehce vymazaný a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Hotové pečivo sejmeme z plechu a dáme na rovnou plochu, aby se nekroutilo (dole je po upečení růžové, ale jinak je docela měkké). Necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Potom poléváme citrónovou polevou a zdobíme mandlí nebo rozinkami. Již nemusíme ničím dále slepovat. Nebo slepíme pikantní zavařeninou vždy spodními stranami k sobě a povrch poléváme polevou a zdobíme.
Poleva: Cukr zalijeme šťávou, podle potřeby přidáme vodu a umícháme hustou lesklou polevu, kterou hned používáme. Potřebujeme-li práci přerušit, tak povrch polevy v misce pokryjeme mokrou vyždímanou utěrkou, aby nezaschla a pak přidáme trošičku vody a přemícháme.