4 ks vepřových řízků
| 1 balíček marynády z rozmarýnem
| 200 ml vody
| 4 lžíce oleje
| 200 g mleté cukety
| sůl
Postup přípravy receptu Rozmarné vepřové plátky:
Nejdříve si připravíme marinádu podle návodu na obalu tj. rozmícháme ji vidličkou v misce se 200 ml vody a 4 lžícemi oleje. Marinádu necháme asi 10 minut stát. Vepřové plátky (může to být kýta nebo vykostěná kotleta) opláchneme studenou vodou, osušíme a po obou stranách lehce naklepeme paličkou na maso. Každý plátek masa namočíme v marinádě a plátky skládáme na sebe do hlubší misky. Zbytkem marinády maso zalijeme a misku přikryjeme potravinářskou fólií. Maso necháme v chladnu marinovat minimálně tři hodiny, nejlépe ale přes noc.
Ještě před vlastní přípravou masa si připravíme cuketovou přílohu. Mladou cuketu neloupeme a nakrájíme ji buď na hranolky velikosti malíčku nebo na tenká kolečka či půlkolečka. Nakrájenou cuketu osolíme a necháme ji chvíli tzv. „vyplakat“. Jakmile pustí vodu (na povrchu se objeví kapky), propláchneme ji na sítu vodou a kousky osušíme v utěrce. Na pánvi si rozpálíme malé množství oleje (asi 1 lžíci) a v rozpáleném oleji rychle opékáme plátky masa obalené hustou marinádou. Odkládáme je do nahřáté misky. V marinádě zbylé po opékání masa opečeme i kousky cukety a použijeme je jako přílohu k masu. Takto upravené maso má zajímavou chuť i vůni, je pěkně šťavnaté a lze ho podávat s bramborem, rýží nebo hranolky.
Fotky receptu Rozmarné vepřové plátky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!