Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rukolový salát s plátky vepřového masa a jahodami:
4 tenké asi 120-ti gramové vepřové plátky
| 2 citrony chemicky neošetřené
| 6 polévkových lžic olivového oleje
| bílý mletý pepř
| 300 g jahod
| 1 svazek rukoly
| 4 jarní cibulky
| 1 polévková lžíce másla
| sůl
Postup přípravy receptu Rukolový salát s plátky vepřového masa a jahodami:
Plátky masa naklepte a příčně rozpulte. Citrony omyjte horkou vodou a osušte. Z jednoho citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Tu rozšlehejte se 4 lžícemi olivového oleje, okořeňte pepřem a smíchejte s citronovou kůrou. Marinádou přelijte maso a nechte v chladničce zakryté asi hodinu marinovat. Občas obraťte. Mezitím omyjte jahody a rozčtvrťte. Omytou rukolu natrhejte na kousky, jarní cibulky nakrájejte na 2 cm velké špalíky. Zbytek oleje rozpalte na pánvi a opečte po obou stranách plátky masa. Po dvou minutách vyndejte z pánve a zakryjte. Ve zbylém tuku opečte krátce jarní cibulky a dejte stranou. Do pánve přelijte marinádu, přidejte šťávu z druhého citronu a prudce povařte. Vmíchejte máslo a omáčku dochuťte solí a pepřem. Plátky masa prohřejte v omáčce a nechte zchladnout. Na talíř upravte plátky masa, obložte je rukolou, jahodami a cibulkami. Nakonec pokapejte omáčkou.
Fotky receptu Rukolový salát s plátky vepřového masa a jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!