Postup přípravy receptu Rumové dortíčky:
Vlašské ořechy nasekáme najemno. Z mouky, cukru, mletých ořechů, tuku a citronové kůry vypracujeme těsto.
Z těsta vyválíme plát a vypichujeme kolečka nebo jiné tvary. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v dobře vyhřáté troubě.
Mezitím si připravíme krém, kterým budeme jednotlivé kousky dortíčků spojovat. Na krém si vyšleháme máslo, cukr, kakao, žloutek a přidáme i jemně sekané ořechy. Ochutíme rumem.
Vychladlé cukroví slepíme krémem, polijeme rumovou polevou a ozdobíme čokoládovou rýží. Hotové rumové dortíčky necháme ztuhnout.
Polevu si vymícháme z cukru, vřelé vody a rumu, mícháme tak dlouho, až je poleva dostatečně hustá.